top of page
Aktiv senior mand
Hængende Urter
holde i hånden
Add a Title
Green Slime
Børn Playing Bongo trommer

Hvad er Snoezel? 

Snoezel kan kort sagt beskrives som det at balancere gennem sansestimulering og sansebearbejdning. At blive påvirket af sanseindtryk og derefter søge ro og hvile, så indtrykkene kan lagres og gemmes i hjernen til senere brug.

Ordet Snoezel er sammensat af to hollandske ord og betyder på dansk: at snuse og at døse. 

At snuse handler ikke (kun) om at bruge sin lugtesans, men om at bruge sine sanser generelt. Om at tage stimuli ind, at være aktiv og i gang, at opleve gennem sanserne og på den måde være vågen med åbne sanseveje. 

At døse handler ikke (kun) om at være i en søvnlignende tilstand, men om at slappe af, lukke ned for de mange aktive sansninger, finde ro og hvile og derved lade tidligere indtryk finde sin plads i hjernen til senere anvendelse. 

En vigtig pointe i Snoezel er, at når vi bombarderes med indtryk, skal vi tilsvarende lukke ned for indtryk i en periode.

Udfordringen i dag er at finde tid og mulighed for at døse. Vi lever i en tid med høje forventninger til at "være på" i mange af livets områder. I det almindelige levede liv er det mere velset at have travlt, at følge med, at være aktiv og udadvendt, velinformeret og opdateret, end at være tilbagelænet, afslappet, offline og velafbalanceret. Stress kan være en alvorlig konsekvens, og det samme kan angst og depression.

Snoezelens balancesøgende koncept kan være en fantastisk tilgang til et liv med mere glæde, velvære og fysik og mental sundhed. 

 

Blue Slime
Workout with Skipping Rope
Mor og baby
Zoneterapi
forfriskende Juice
Nyder musik
Udendørs Aerobic
Boy liggende i bløde kuber
Hvid tema buket
bottom of page